Pages

Friday, April 20, 2012

Mee Bandung Udang @ Tanglin

Assalamualaikum..



Kelmarin hari Rabu, kitorang kat office pergi melawat suami bos dekat Pantai Medical Center sebab husband dia kene sakit batu karang dalam hempedu..
Sekarang ni rasa cam ramai sangat orang yang dah kener penyakit tu..katanya, punca utama adalah daripada cara pemakanan yang tak teratur dan berkolesterol..mungkin akan operate tp dia nak try berubat cara tradisional jugak..sebab bos kata kat Melaka ada ustaz yang pandai nak buang batu tu..get well soon En Kee..




Ingatkan nk buat surprise, sekali takder orang pulak kat ward..call bos, dia kata husband dia nak makan kat food court hospital..so, kitorang pon tunggulah sekejap..



Wad ni A class kot..satu bilik sorang..ada tv & astro..sempat intai makanan dia..nampak macam ciken chop jek..hehe..tu pon tak lalu makan, nak jugak makan kat food court..




Setelah bersembang dan bertanya bagaimanakah keadaan pesakit..kitorang pon mahu berangkat pulang..hari ni pon pesakit masih belum keluar hospital lagi..




Sy tiada dalam gambar di atas sebab sy yang ambik gambar mereka..bila diorang ambik gambar sy semua gambar ala-ala parkinson..mencik tau..makcik pon nak enterprem jugak..al-maklumlah kamera cap ayam, nak beli kamera baru budget belum lulus lagi..hehe



Wad ni memang privacy kan..jalan kat wad pon lengang dan sunyi jek..yelah, kalau dah sakit tengok orang ramai-ramai memang runsing kan..




Sambil tunggu lift, ambil gambar view dari tingkat 8..sebelah tu UM..



Sambil tunggu lift sambung gossip lagi..




Sampai jer Tanglin, ingat kan nak makan ikan bakar yang famous amos tu..sekali orang gila ramai beratur..tak jadi la sebab malas nak beratur..



So nampak jer meja kosong kitorang pon terus jer duduk..cuaca sangatlah panas dan terik..kepala pon rasa pening-pening..macam nak demam jer..harap-harap tak la..cuaca sekarang tak menentu, asal petang jer hujan..memang mengundang selsema dan demam..



Memula sy order nasi ayam jer, malas nak pikir-pikir nak makan apa..skali tengok Nizam punyer order mee bandung udang dah sampai..tengok macam sedap giler kan..Nizam plak dok kata mee kat sini yang tersedap sekali di Malaysia..katanya lagi, mee udang Taiping tu pon tak boleh lawan..ye keh??




Nampak cam sedap kan??sy pon begitu teruja, terus la cancel nasi ayam then terus order mee bandung udang jugak..beramai-ramai la makan mee udang..



En Han pon order mee udang jugak.. makanan diorang ni yang sampai dulu..jadinyer, diorang ni makan macam jalan-jalan cari makan..buat orang terliur jer..orang kat sini memang ramai so kene tunggu la..




Akak-akan ni pon semua terliur jer tengok mee udang diorang tu..semua la dok jeling-jeling kat mee udang tu..




Rozi makan nasi & ikan bakar..




Bos pon order mee bandung jugak..dia dah ambik nasi, lepas tu tengok mee bandung macam sedap jer terus bungkus..




Giler lama tunggu mee bandung..perut dah begendang-gendang kelaparan..
Bila sampai, terus makan..memang giler sedap lah..thumb up..
Lepas tu order bungkus untuk kereta standard..selalu bila makan sedap sy selalu teringat, sian kat laki kita kan..bungkus kan utk kereta standard suh dia rasa..




Petang tu, sy call kereta standard, then sy inform la dia kata sy tapau mee bandung utk dia..terus jer dia kata "erm, sy kureng sket la mee bandung ni.."..then sy pon kata "ok"..


Sampai jer rumah terus la dia panaskan sendiri kuah mee bandung tu..yang klakar tu dia terus kata sedap..bila sy perli2 kata ada orang tak minat..kereta standard kata "hee, sy tersilap"..ceh betul..


Sekian..

No comments:

Post a Comment