Pages

Tuesday, February 14, 2012

Ikan Bakar Sri Tanjong, Bentong

Assalamualaikum..

Bila dah lama-lama dah tak tau apa nak updated dekat blog..hehehe, dah kekurangan idea..

Last weekend duduk rumah sahaja, berehat-rehat dan melakukan tugas-tugas seorang suri rumah tangga..hahaha..macam bagus jek kan..memula kereta standard kata nak balik Temerloh, lepas tu tak jadi pulak..lepas tu nak gi Kuantan main bowling dengan officemate dia..kesudahanannya tak jadi jugak..last-last duk rumah jer...

Petang-petang sket baru keluar rumah..jalan-jalan pusing Bentong sahaja..dah petang pon masih panas lagi..
Walaupon sy duk rumah tp sy malas nak masak..pg makan nasi goreng jer, lepastu masakkan bubur utk qayyum..dah petang tu kereta standard ajak makan kat luar, dia kata tak payahla susah-susah nak masak...yeaaah..bestnyer, luv u banyak-banyakla kereta standard..

So, kitorang makan ikan bakar..tempat makan ni dekat jer..tak sampai 1 km pon dari rumah..masa ni makan dengan sorang kawan kereta standard..kiranya 3 orang makan..

Yang ni keropok lekor goreng..tak sedap sangat la, sebab dia salut dengan tepung..kita kan dah biasa makan kopok lekor yang gorang biasa-biasa tu..so bagi sy yang ni kureng sket..tak rasa sangat ikan kopok lekor tu..


Sy order tomyam ayam dengan sayur kailan ikan masin..


Kereta standard pilih ikan pari bakar..sekor jer ni, tp ikan dia besar..memang puas la makan..sambal dengan air asam dia pon sedap..


Ni jer yang kitorang makan tp giler kenyang..alhamdulillah..

Qayyum pon behave jer..takder pon nak kacau-kacau masa mapa & papa tengah makan..baiknyerr awak ni..hehehe


Mana makanan sy!!
Qayyum punyer sampai sudah tak sampai-sampai..hehe..sy lupa nak bawak biskut dia..


Yang ni muka macam tak puas hati jek..


Lokasi gerai ni dekat Batu 1, depan kubur..
Macam seram jek kan makan depan kubur, tp takder pape pon..


Sekian..


No comments:

Post a Comment