Pages

Tuesday, January 22, 2013

Non-Stick Pan


Assalamualaikum...


Bulan lepas tu kan, masa jalan2 dekat Jusco Wangsa Maju tu..ternampakla kuali leper ni...
Terusla plan konon2nyer nak buat crepe durian yang famous amous tu..
Belek2 dulu harga dia..pikir jugak doblas kali nak beli ke taknak beli..
Dah tengok harga dia, kira ok la, xderla mahal sangat...
Terus hambik dan terus bayar..




Katanya non-stick pan..
Sy ambik saiz 28cm, yang paling kecik dari saiz pan2 yang lain tu..
Ada sudip kayu skali..
Harganya RM46.90..


Sampai jer rumah terus letak kat bilik belakang..
Lepas tu terus terlupa...pan ntah kemana, crepe durian pon ntah kemana...
Berangan jer nak buat, tapi tiada masa..(ayat bz sangatla kengkononnyer)


Dua minggu lepas tu, kereta standard nak makan roti telur...
Terusla teringat kuali baru yang masih dalam kotak ni..
So, untuk merasmikan kuali baru sy tu..sy pon try la masak roti telur guna kuali tu..
Fuiyoo..memang sangat bestla guna kuali ni..
Maklumla, first time ada non-stick pan..sangatla BATAK..hehe





Tapi sampai sekarangla sy masih belum try lagi nak buat durian crepe tu..
Ntah bila nak ada masa pon xtau la..


Sekian..




No comments:

Post a Comment