Pages

Friday, January 25, 2013

Hard Cover Thesis Binding - Jalan Semarak KL


Assalamualaikum...


Hari tu kan sy ada cerita tentang menggelabah nak cari tempat untuk hard cover binding final thesis sy..
Nasihat sy kepada rakan2 seperjuangan yang masih belajar serta student2 lain buatlah dengan segera, buat awal2, jangan buat last minute..macam sy..hehe..


Due date kene hantar 3 copy final thesis adalah 20/1/2013 (Sunday)..mesti dah sampai ke UTM Skudai pada tarikh ni..Mula2 tu kawan sy kata due date 18/1/2013 (Friday), sebab tu la yang menggelupur sangat..
Hari isnin tu baru nak edit2 apa2 yang patut..nak print lagi, nak susun dan macam2 lagi..
Kawan sy buat dekat food court sebelah UTM KL tu..
Memula macam tak sempat jer nak hantar kat situ sebab sy kan pengguna perkhidmatan awam..macam leceh jer nak gi sana..
Petang isnin tu, lepas jer siap print semua sy terus jer keluar office awal sket..


Mula2 tu sy tanya kedai2 binding kat area office sy..
Adalah dalam 7 kedai kot..range harga dalam RM30-RM40 satu jilid..siap dalam masa tiga ke empat hari..
Tapi masalahnyer, diorang ni xpakai kod colour..kalau nak hard cover binding, pilih jer colour yang dah ditetapkan..
Kod colour untuk degree yang UTM dah tetapkan adalah 505 (new blue)..
Sy pon xtau new blue tu macamana..


Sy pon pikir punyer pikir, terpaksa jugakla pegi Jalan Semarak ni..
Naik tren dr Masjid Jamek ke Pekeliling, lepas tu ambik cab ke Jalan Semarak tu...
Sy pon calling2 kawan sy tanya dia kat mana kedai binding yang dia buat tu..
Yang kawan sy tu dia dah hantar awal2 hari sabtu tu lagi..tapi tetap ambik masa 3 hari la nak siap..
So bila dah jumpa kedai binding tu dah dah hantar final thesis sy tu..lega rasanya..
Kedai photostat tu kecik jer, kat dalam food court selera semarak..betul2 kat sebelah UTMKL..
Hari tu terpaksa balik lewat sket..
Sy naik bus pukul 7, pukul 8.45 malam baru sampai rumah..




Haa, nilah thesis hard cover binding sy yang dah siap..
New blue tu macam tu rupanya..untuk hard cover semua tulisan adalah warna emas..


Sy hantar pukul 5.30 petang hari Isnin, pukul 10 pagi rabu tu dah siap..
Ambik masa tiga hari la jugak..
Sebab bukan kedai tu buat sendiri..
Dia hantar kat tempat lain..tu yang ambik masa sampai tiga hari..
Satu copy RM30..so semua tiga copy harganya RM90..
Rugi pulak rasanya tak buat lagi satu copy untuk simpanan sy sendiri..
Xper..nanti ada masa sy gi hantar binding untuk diri sendiri pulak..




Last semester tu kawan2 sy buat kt UPM Serdang..
Kat sana ada banyak kedai binding dan boleh buat satu hari jer dah siap..harga dalam RM30 jugak..
Tapi sy xder masa dah nak hantar jauh2..
Gi yang dekat2 jer sudah..


Hari Khamis pagi tu mintak tolong kereta standard pos laju..
Kalau tak silap ambik masa 2 hari baru sampai Skudai..
Lega sangat dah siap walaupun tesis sy tu ntahapa jer rasanya.. 


So, kalau kawan2 space UTM yang nak buat kat kedai ni..highly recommended..

Sekian...


14 comments:

  1. Baru baru ni saya pergilah kedai yang dimaksudkan. Malangnya kedai tu dah buat silap...suruh buat lain ...lain pula yang dia buat....dan dia amend pada muka buku yg sama...so nampak comot ....sedihlah....dia tak cakap pun suruh tukar baru.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. oowh, ye ker...
      Tapi hari tu aunty cina tu ok jer..
      Food court tu kan ada 2, sy pergi yang besar sikit tu..
      Kedai dia yg hujung, xder signboard pon..

      Delete
  2. Salam,
    Nak tanya...
    Harga RM30 tu untuk student UTM je ke?
    klu U lain harga sama ke?
    ada contact number tak?
    TQ. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya mmg harga RM30..
      sorry ctc no dah hilang..

      Delete
  3. kat serdang tau x kedai dia kat mana coz nak anta esok ler... email plsss... aida_nazuha@yahoo.com

    ReplyDelete
  4. Boleh tahu x location dekat upm uh.pleaseee. email me ewanjr_yusri@yahoo.com.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi, awk just google jer sbb sy xsure location..sorry..

      Delete
  5. Area upsi banyak deret kedai wat hardcover...

    ReplyDelete
  6. hard cover/soft cover binding tesis master,degree,phd
    kedai berdekatan kampus universiti malaya
    untuk maklumat lanjut hub 017 312 7875 zul

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bole ciap lam mase sehari ke

      Delete
    2. Salam En Zul. Yg softcover binding um tu apa nama kedai dan lokasinya?

      Tk

      Delete
  7. Hardcover binding. Siap dlm masa satu hari. Area upm. Untuk maklumat lanjut. Hubungi
    Surija 0139098376, wan 0139098376. Atau ke page fb kami. Mr. Hardbound services

    ReplyDelete
  8. Hardcover binding siap dlm masa dlm 1 hari. Untuk maklumat lanjut blh hubungi kami surija 0194612768, wan 0139098376. Atau ke page fb kami Mr. Hardbound services

    ReplyDelete
  9. Hardcover binding. Siap dlm masa satu hari. Area upm. Untuk maklumat lanjut. Hubungi
    Surija 0139098376, wan 0139098376. Atau ke page fb kami. Mr. Hardbound services

    ReplyDelete