Pages

Saturday, January 19, 2013

Final Thesis Presentation @ UTM Skudai


Assalamualaikum..



Pada 25/12/2012 hari tu, sy ada presentation final thesis degree sy dekat UTM Skudai..
Presentation adalah pada hari Jumaat, sesi sy pukul 10 - 11 pagi..
Walaupun sesi sy pukul 10, tapi sy join jugak kawan2 sy dari awal..
Xderla awal sangat pon, sesi pertama presentation start pukul 9 pagi..turn sy pulak sesi yang kedua..
So, pukul 8.30 dah suruh kereta standard hantar gi tempat presentation tu..
Lagipon xtahu sangat jalan dalam UTM ni, nasib baik ada kawan sy tu dah tau so follow jer kawan sy..




Masa ni kereta standard parking kat belah belakang..
So dia suruh tunggu jer kat depan nanti dia pusing..
Sambil tunggu tu sempatla ambik gambar Qayyum kat area kolam air kat depan office Scholar's Inn ni..




Budak ni baru bangun tido, memangla muka dia masam mencuka macam ni..
Ni pon nasib baik mood baik, tak mengamuk..
Tengok ikan pon muka masih serius..




Dalam kereta pon masih masam lagi..




Rambut pon serabai jer..
Biarkan dia duduk kat depan sebab kejap lagi sy nak turun senang..




Masa ni suruh jugak kereta standard hafalkan jalan..
Jangan nanti balik sesat tak jumpa jalan balik apartment sudah..




Sangatlah berdebar2 nak tunggu turn presentation..
Sy ambik course marketing, jadi tajuk tesis pon harusla related dengan marketing jugak..




Haa, nilah bilik presentationnyer..
Ketar lutut woo nak tunggu..
Yang berita baiknya, masa tu ada sorang jer pensyarah penilai..sepatutnya dua orang tapi yang sorang lagi tu xdatang pulak..
Sebab apa, tidak diketahui pulak..




Bila turn sy masuk jer untuk presentation, terus menggelabah ayam..
Nak cucuk pen drive pon tak tau kat mana..
Sebab apa, pc dia attach terus ke skrin layar untuk presentation yang besar tu..
Sy siap tanya soalan bodoh kat pensyarah tu "Puan, kat mana nak cucuk pen drive ni.."
Hahaha..lawak betullah..
Padahal, cpu tu kat tepi kaki sy jer..boleh pulak tak nampak..


Ok, lepas jer tarik nafas panjang2..dah ok sket..
Presentation berjalan dengan lancar..
Time present tu sy tengok pensyarah tu duk baca2 sms la, sy pon cakapla laju2..ingatkan dia xperasan..
Rupanya, macam2 soalan pulak yang dia tanya..
Jawap pulak kene confident, walaupun sy reka2 jer cerita bila dia tanya pasal sampling dengan population..
Ala, belasah jer..sebab sy rasa dia pon baru tengok sy punyer tesis tu masa presentation tu..


Slide untuk presentation sy buat dalam 20 jer..sikit giler kot..
Kawan2 yang lain tu buat banyak..ntah apa nak cakap..xkuasa la sy nak present banyak2 sangat..


In the end of the presentation...
Komen pensyarah itu adalah:-
1. Bab kesimpulan dan cadangan sy tu lari menyimpang jauh sangat dengan objektif kajian - yang sepatutnya menjawap objektif dan persoalan kajian..
2. Yang ni best sebab dia suka slide presentation sy sebab katanya sangat menarik, informative & wordless..
(cewah, yang ni sangat bangga sampai kembang2 lobang hidungla..hehe)
Dia siap mintak satu copy tesis & slide presentation sy tu untuk nak tunjuk kat student dia slide yang bagus...tapi yang ni sampai kesudahnya sy tak hantar pon..
Semalam masa pos laju final thesis yang hard cover binding pon lupa jugak nak buat satu copy lagi untuk puan ni..


Sy present dalam 30 minit jer..
Sekejap giler dah siap..
Yang first session tu 45 minit..
Tapi lega sangat rasa bila dah habis..
Lepas jer keluar bilik 7 tu terus call kereta standard suruh ambik..


Nantilah kalau ada free time sy kongsikan pasal slide presentation sy tu yer..
Bolehla menjadi rujukan student2 lain, walaupun sy rasa xderla bagus sangat pon..biasa2 jer..


Terima kasih sudi baca..
Sekian..



12 comments:

  1. Hehehe Tahniah Puan tu suka presentation awak

    ReplyDelete
  2. salam, boleh saya minta puan share slide & tesis? sy student marketing di uitm. maaf jika tiba2 sy minta. segala kerjasama amat dihargai. terima kasih :) email sy: kaori.tara@yahoo.com

    ReplyDelete
  3. salam, saya student marketing uitm. boleh mintak share slides and thesis? thank you. email saya : lyana.alya92@gmail.com

    ReplyDelete
  4. salam....sy student math dkat utm...boleh mntak share slides dan thesis?? ni email sya: fazila_93@yahoo.com...thank you.

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum, saya student marketing uitm. boleh mintak share slides and thesis? maaf sbab minta tiba2..saya nak buat rujukan. >_< terima kasih :) email sya : twilight.mooney1@gmail.com

    ReplyDelete
  6. salam, saya student from uitm johor, saya nak tengok contoh thesis puan boleh? nak buat guideline. email saya hamizahahmad94@gmail.com

    ReplyDelete
  7. salam, sy student marketing uitm..boleh sy nk tengok contoh thesis and slide? nk buat sebagai rujukan..email sy miemi@rocketmail.com

    ReplyDelete
  8. salam, sy student uitm marketing. boleh saya minta contoh thesis and slides puan as rujukan? email saya mienaallias@gmail.com :)

    ReplyDelete
  9. salam sy pelajar marketing ukm. boleh tak nak minta contoh thesis and slide puan untuk rujukan?? tq puan. nsrrashid93@gmail.com

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum. saya student uitm penang marketing. boleh ka klu saya nak mintak thesis ngan slide awak utk dijadikan contoh ? boleh email kat akynaekin10@gmail.com terima kasih banyak2 ye awak. moga dirahmati Allah selalu

    ReplyDelete
  11. salam saya pelajar uitm. boleh saya minta contoh thesis sbgai rujukan? terima kasih. firdaus.hariri1207@gmail.om

    ReplyDelete