Pages

Tuesday, June 19, 2012

ISETAN - Fabric & Curtains Gallery


Assalamualaikum..


Tadi tengahari gi tengok-tengok kain..tapi bukan untuk raya kot sebab tailor sy dah tak ambik untuk raya..sobsob, sedih..sy hantar baju tempah kat kampung jer sebab upah dia murah jer..baju kurung baru RM20 sepasang, kalau baju kebaya RM25..haa..murahkan..


Last year sebab last minute punyer plan, sebab nak jugak buat baju raya sedondon so sy buat baju kurung moden. upah jer dah RM60, lagi mahal dr rege kain..untuk tahun ni kereta standard xnak baju melayu sebab dia taknak banyak sangat baju melayu..dia nak pakai jer yang thn lepas punyer sebab taknak membazir..berapa banyak TAKNAK la kan..lagipon baru 2 kali pakai..walaupon laki sy tak romantik sebab taknak baju sedondon, layan jelah..siap buat perjanjian lagi tu..buat baju melayu untuk dia 3 thn sekali jer, itu pon sebab sy merajuk..kahkahkah..tapi tak kisah pon..


Tiap-tiap tahun memang kitorang satu office akan beli baju kat ISETAN ni sebab ada banyak choice kain terutama cotton..i like..harga pon sangat murah compare online..tapi bila dah banyak-banyak sangat memang rambang mata. lepas tu tak tau nak pilih yang mana satu..


Lokasi kedai ni dekat Lebuh Pudu, kat belakang Mydin Kota Raya tu..kedai ni sale sampai puasa..kain cotton harga asal RM18 semeter tapi masa sale RM13.50 sahaja..so beli 4 meter baru RM54..kalau bidang 60 beli 3.5 meter dah cukup..


Kali memang sy memborong sakanla..kawan sy pesan 3 pasang, then sy bagi dia lg sepasang..untuk sy 4 pasang dan untuk mak sy 2 pasang..sy gi 2 orang jer dengan Kak Rohani..akak ni best, ajak jer tak penah nak tolak..jejomm ajer..hehehe..





Last week dah gi tengok-tengok tapi masa tu ngak bawak uwang..jadi tengok jelah..tapi dah aim dah nak kain yang mana satu..





Memula pilihkan yang kawan sy punyer dulu..dia tak cakap apa-apa, xder spesifikasi yang khusus..dia kata pilih jer yang saya suka..memang senang kejer betullahkan..





Kali ni dah nekad konon-konon dah taknak baju polkadot sebab last year dah ada..tapi last-last terbeli jugak..tapi kali ni sy matchkan dotdot kecik dengan  kain bunga2..so takda la nampak sama sangat..


Banyak giler choice kain cotton..memang rambang mata..dekat sejam jugak kot pilih kain kat sini..terbang beberapa ratus RM disini..minggu depan baru masuk gaji ni..tapi takper, yang kawan sy punyer tu nanti claim kat dia..hehehe..




Hasil rembatan 10 pasang kain..weii, berat giler nak jinjit beg-beg ni balik office..jangan tetiba tangan sy bermuscle sudah..




Haa..mesti nak tengok kain apa yg sy beli kan..
Kain yg first biru pink tu RM24 jer..kain cotton jenis keras tapi kalau dah basuh dia akan jadi lembut nanti..semeter RM6 sahaja..yang lain tu RM54 untuk 4 meter..





Yang ni sy beli untuk kawan sy..tapi risau jugak tak berkenan kan..kain biru pink tu sy hadiah jer kat dia..sebab sy pon beli kain yang sama..





Untuk mak, sy tak beli la kain cotton keras ni sebab mak tak suka..




Sy ni takder la asyik nak buat baju jer..setahun adala 5 pasang jer kot..malas nak buat banyak-banyak sebab almari pon dah nak penuh..kereta standard pon bising-bising buat baju tapi tak pakai..eh awak, sy gi office pakai tau..


Pada sy kedai ni murah rasanya dan banyak choice tapi tak tau la kot tempat lain ada lagi murah..tapi bos sy kata kat Bandung lagi murah..tapi jauh sangat nak gi..beli kat sini jer..


Sekian..



2 comments:

  1. hello , may i know the address of this shop ? :) thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye, tq for visited my blog..sorry,i dont know the real address, but the shop is near Mc'Donald Kota Raya..just drop down ur email, let say if i go there again i will ask for you ya..

      Delete