Pages

Wednesday, March 28, 2012

Hunger Game @ Mentakab Mall

Assalamualaikum..

Last week berkesempatan pergi tengok wayang..

Giler lama tak tengok wayang...last skali masa pregnant ada sekali..maknanya dah dekat 2 thn wei tak tengok wayang..giler kentang....lama kan..

Malam tu kereta standard ajak join abang dengan adik dia tengok midnite dekat Star Mall Mentakab..ni mall baru & ada GSC..mak mertua saya pulak begitu sporting habis tolong jaga Qayyum..lebiu lah mak..

Tidokan Qayyum dulu baru lah keluar..

Dah lama tak tengok wayang, jadi sy sangatlah excited..


Beli makanan & apa-apa yang patut dulu untuk menkedarah dalam panggung wayang..


Hadoi, dah pose baik punyer skali gamba gegar la pulak..tapi nak jugak taruk dalam blog..biar kan lantak..


Pada sy cerita ni bosan giler..nak mengantuk pon ada..tetiba rasa panas..apehal ni, diorang tak pasang econ kah..kereta standard pon tak puas hati sebab panas, then dia pon keluar nak tanya staff  kat luar tu..sekali dia bawak masuk kertas..ape ke benda tuh..


Ceh, memang panas la kan..dalam tu dah la panas, hati lagi la panas sebab cerita boring..adoi..spoil betulla..

Hunger game ni adaptasi dari novel..tapi, ntah sy pon tak penah baca novel ni..

Cerita nya lebih kurang macam ni la ek..sy ni pon agak kurang baik dalam penceritaan semula..hehe

Hunger Game ni merupakan annual festival bagi kerajaan Capitol..kalau tak silap la, negara tu diperintah oleh Capitol dan diorang mengajurkan Hunger Game setiap tahun. Capitol akan pilih 2 orang lelaki & perempuan dari setiap district dan ada 12 district..setiap peserta perlu berjuang sehingga akhirnya tinggal sorang, yang lain semua kene mati barulah game ditamatkan..sy pon tak tau nak cerita dengan lebih panjang lebar..


Elemen futuristic tu menarik la jugak..tapi mula-mula cerita ni bosan sket, kat tengah & hujung baru menarik sket..action tak banyak sangat..heroin dia cun..hehe

Habis movie pukul 2..siap ambik gambar muka buruk lagi..kehkeh..ni protes menandakan cerita tak berapa nak best..



Habis jer movie terus balik rumah, sian kat Qayyum..

Sekian





2 comments: