Pages

Tuesday, April 23, 2013

Saba Restaurant # Setiawangsa



Assalamualaikum..



Saba Restaurant
Lokasi : Tingkat 3 Wisma Jelatek, Setiawangsa



Minggu lepas ada orang tetiba mengidam nak makan nasi arab..
Yang pasti bukan sy, tapi officemate sy..hehe
Bila dah ada orang ajak lunch kat luar, sy on je..




Kalau nak tahu ni first time sy makan nasi arab kat KL ni..
Memang nak ajak kereta standard try tapi asyik tak berkesempatan jer..kan kat KL bersepah restaurant makanan arab..
Kereta standard pernah beli nasi arab dekat Temerloh, tapi sy macam tak berapa minat sangatla pulak..
Itupon beli tapau jer, lepas tu makan kat rumah..




Ini adalah antara menu yang disediakan..
Kawan sy kata, harga Saba Restaurant ni reasonable la jugak compare restaurat arab yang lain..
Semua mahal2 belaka..




Ada appetizer, rice selection, barbeques & drink..




Mamat ni la yang nak makan sangat nasi arab kat sini..
Kitorang naik satu kereta, terima kasihla Din bawak kitorang makan kat sini yer..


Din ni selalu perasan handsome dan bujang, padahal anak dah lima ko..
Senyap2 jer bini dia mengandung, tetiba jer ambik cuti bini bersalin..terkejut beruk kitorang satu office..haha..lawak betul..
Yang tudung purple sebelah Din tu pulak Syikin..
Budak ni bujang lagi, boyfriend pon takde..katanya la kan..
Sian dia selalu kene buli sebab kitorang selalu suruh dia kawin cepat2 sikit..haha..




Sy dan Mieza..
Kitorang datang empat orang jer..




Apa yang kitorang order adalah Mandi Chicken, ambik yang half chicken..
Satu pinggan kongsi makan dua orang..
Untuk half chicken harganya RM17..




Macam biasa, sebelum makan wajib ambik gambar dengan makanan dulu..hehe




Nasi dia memang banyak..
Rasanya half chicken ni boleh makan untuk tiga orang sebab nasi dia banyak..
Kitorang kongsi makan dua orang pon tak habis..




Mandi Chicken ni kene makan dengan sambal dan kuah nasi arab ni..
Tapi yang ni self service, ambik sendiri kat meja sebelah kaunter ..
Diorang serve nasi dengan air jer..




Ni pinggan sy, ayam seketul dengan nasi sikit..
Memula ambik nasi sikit jer dulu, karang baru tambah..
Boleh tahanla makan kat sini, ayam dia lembut jer..
Nasi pon ok tapi macam tak boleh makan banyak2 sangat sebab cepat muak..agaknya diorang masak guna minyak sapi kan..




Masing2 sedang kusyuk menikmati nasi arab..
Masa lunch hour ni boleh tahan ramai jugak orang datang makan kat sini..
Tapi restaurant ni pon besar, so jangan risaula kalau takder tempat duduk..mesti ada punyer..




Diorang semua order juice tapi sy order air mineral jer..
Haruslah kurangkan gula dan minum air kosong jer..hehe..










Alhamdulillah, kenyang..
Akhirnya habis licin..
Tinggal tulang temulang jer..hehe..





Ni sy kongsi dengan Syikin..
Minah tu pon makan nasi bukannyer banyak..ayam pon dia tak habis makan..
Nasi ada banyak lagi lebih..




Restaurant ni betul2 sebelah lift..
Kitorang parking kat basement, naik lift terus sampai restaurant ni..takdelah kene jalan kaki jauh2 pon..
Lepas jer makan terus balik office..



Terima kasih sudi baca,
Sekian..



2 comments:

  1. nasik arab kt Saba Restaurant memang terbaekkk..sbb saya selalu makan kat Cyberjaya tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah, not bad jugak..next time boleh try makan kat tempat lain pulak..

      Delete