Assalamualaikum..
Alhamdullilah..hari ni baru masuk office..baru ada masa nak update blog..ingatkan malam tadi nak godek-godek blog ler sekejap tp si kenit tu melalak-lalak nak main laptop jugak..kesudahannyer terpaksala main dengan dia jer..
Sy ada kursus dekat TTC Jalan Semarak Isnin dan Selasa..agak bosan jugak terutama yang hari Selasa tu..dah la kursus dekat discussion room, takder komputer..memang bosanla kan bila dengar talk jer dari pagi sampai petang..
Kali ni nak story pasal second tome baking project sy yang hari tu..hehehe..gembira sebab kali ni jadi, tp masa nak bakar ni cuak giler..takut hangus jugak macam brownies hari tu..
Sebagai langkah berhati-hati, sy sentiasa check oven..tapi sebab dah reduce masa membakar dan heating, so kek pon jadi cantik..cewahh..over betul kan..happpy sangat-sangat sebab kek jadi..
Masa bakar, elok jer kek ni naik kembung..tapi bila dah keluarkan dari oven kek terus flat..memang camtu agaknya..tepung kek beli yang dalam kotak brand Nona..tinggal campur dan bakar..pagi-pagi buta ni buat..lepas solat subuh, terus bersemangat buat kek..sebabnya, pagi tu nak gerak balik Temerloh, takut tak sempat siap plak..
Lubang-lubang besar tu sebab sy cucuk dengan pisau..hahaha..ganas tak..
Potong-potong masuk tupperware..bagi juri tak professional rasa dulu, dia kata bagus tak hangus..len kali buleh buat lagi..
Mak mertua pon suka..sampai-sampai rumah mak mertua masak ikan patin tempoyak..hadoi, cemana nak diet yer kalau asik makan sedap jer..
Bye..
No comments:
Post a Comment