Pages

Thursday, March 19, 2015

Executive Master Of Operational Safety & Health Management (EMOSHM) @ UTM


Assalam..


Demi masa depan..
Alhamdulillah sy terus melangkah ke fasa seterusnya..


Sebenar2nya sy memang tak plan nak sambung master..
Tapi sy ni jenis yang cepat sangat terpengaruh dengan kawan2..
Padahal sy sendiri tak tahu apa yang sy nak..
Hehe..boleh pulak macam tu..


Sy register lebih kurang bulan Sept 2014 tapi result dapat dalam end Disember macam tu..
Sesungguhnya masa tu memang tak ready tapi sy dah attend first class dan insha Allah ok2 jelah kot..


So masa hari pendaftaran memang kelam kabut..
Sy memang tak prepare..
Course manager call inform just datang untuk registration jer..
Kita pon berlenggang2 kangkungla datang untuk bayar yuran..


Haa..hambik, document semua tak complete..
Medical checkup tak siap, form tak isi dan macam2 lagi lah..
Tapi nasib baik diorang bagi masa lagi, so masa first class haritu sy dah hantar pada course manager..
Settle..

One more, sekarang medical checkup dan X-Ray cuma bayar RM80 sahaja..



Sy still pilih UTM sebab..
Entah sy pon tak tahu..
Kan dah kata awal2 tadi ikut kawan2..hehe
Tapi kawan sy dah semester 3, kiranya lone ranger jer..
Alhamdulillah, first class dah dapat kawan2 baru..


Budak2 ni masya Allah..
Buat macam rumah sendiri..
Haa, lantak koranglah..


Tengok adik tu, tak padan dengan kecik..nak jugak ikut abang dia..
Yang abang tu dah ada geng, lagilah berganda2 lasak..


Sebelah petang ada briefing..
Kesian kereta standard terpaksa jaga bebudak..
Kalau awal2 tahu ada briefing sampai petang biar sy pergi sendiri jer, tak payah bawah bebudak..


Alhamdulillah, berjaya bergelar student sekali lagi..
Dari aliran perdagangan ke engineering..
Harap2 boleh bawak subjeck ni..
Risau jugak sebenarnya..


Sy ambik Executive Master Of Operational Safety & Health Management (EMOSHM)..
Lebih kepada safety & health management.
Ini adalah tough course selama 2 tahun, no final exam tapi ada tesis.
Takde idea lagi tesis tu nak buat apa..


Kelas sebulan sekali (2 hari sabtu dan ahad) tapi  kelas kat KLIA nun..
Ingat kat UTM tapi lagi jauh rupanya..
Takpelah, demi menuntut ilmu punya pasal kan..


Ada banyak jugak halangan dan dugaan.
Contohnya macam takde duit nak bayar yuran..
UTM notis kene bayar full amount utk satu semester masa register..
Giler, mana nak cekau duit masa tu..


Fuhh, nasib baik ada kad empat segi sebagai penyelamat.
Lepas tu cepat2 claim epf untuk bayar kad empat segi tu..hehe


Yuran setakat ni bayar sendiri jer, tapi ada option My Brain.
Yang tu dapat 10K dr goverment. Tapi sy pon belum apply lagi sebab document tak complete lagi..


Wish me luck..


Sekian..



No comments:

Post a Comment