Pages

Friday, September 12, 2014

FLORISTIKA - Pemborong Bunga @ Bangsar


Assalam..


Hari tu sy berkesempatan untuk temankan bakal pengantin gi cari bunga utk buat gubahan dulang hantaran dia..

Kitorang google jer tempat, memang tak pernah tahu dan tak pernah pergi lagi..
Rupanya dekat yang amat dr office..


Lokasi sebelah NSTP Bangsar..
Masuk lorong NSTP tu, belah hujung dekat selekoh tu da nampak da signboard besar kedai ni..

Wauu, orkid..cantiknyer..
Haritu officemate ada beli tapi yang bukan orkid hidup..
Nak kata plastik bukan plastik, apetah nama dia tapi sepokok dalam RM180 camtu..
Tapi yang ni yang hidup entah, lupa plak nak check harga dia..
Tapi cantik sangat kan..


Wowwwii, yang ni pon cantikkan..
Mix pokok2 kecik..nanti rumah sy dah siap nak beli satu ni..


Biler masuk dalam bilik sejuk dia..
Makoiii, rambang mata ai jadinyer yuuu...


Kelopak bunge pon ada jual..
Kira timbang tapi murah jugakla..


Macam2 jenis ros ada..
Terus jatuh cinta dengan bunga2 ni semua..
Yang bakal pengantin tu lagilah teruja berganda2 dr sy..hehe


Murah weii, satu bungkus plastik ni RM18..ada lebih kurang 22 kuntum bunga..
Murah ke tak murah..
Murah sangat...


Muka bakal pengantin yang teruja..hehe


Yang ros merah ni mahal sikit dalam RM22 kot..
Tapi xdelah mahal sangat..
Consider masih murah lagi..


Variety of flower dan colors
Seronok giler kitorang kat sini..
Dah tu xder orang lain pulak tu..
Kat sini self service tau..pick your own..




Yang ni Lily, cantikkan..


Ada jugak bunga dah dah layu sikit tapi masih ok dia jual lagi murah..
Nama pon kedai borong so haruslah murahkan..



Pening kepala nak pilih bunga yang mana satu..
Rambang sangat mata jadinya..
Tak minat bunga pon terus jadi suka sangat bila tengok bunga2 kat sini..


Ada jual jugak bahan2 utk deko bunga..




Kat area luar tu ada pokok2 hidup..
Tapi tak banyak sangatla..



So, pada sesiapa yang nak beli fresh flower tempat ni adalah most recommended..
Sy xde number phone, kalo nak sila google..


Terima kasih sudi baca.
Bye..



2 comments:

  1. wah, bestnya. Sejuk mata memandang

    ReplyDelete
  2. jauh tak dengan LRT bangsar??

    ReplyDelete