Pages

Wednesday, July 9, 2014

Tony Roma's @ NU Sentral Part 1


Assalam..

Sejak menjak NU Sentral dah bukak ni, time lunch hour asyikla pegi situ jer..
Yelah kalo nak gi Mid Valey, kene naik cab la yang paling senang..kang kalo drive nak cari parking lagi dah buang masa.

Yang NU Sentral ni plak, naik tren jer dah sampai..
Lagipula sejak guna rapidpass ni lagi bertambah senang..
Bayar RM100 utk 30 hari memang berbaloi2 sebab boleh naik semua train monorel, putra or star lrt.
Ehh, iklan rapid card plak..hehe


Time ni first time makan Tony Roma's ni..
Selama hayat ni tak pernah teringin pon nak makan..
Dulu kan rasa mahal lepas tu tak banyak tempat ada branch dia..
Tapi sebab dah ada kat NU Sentral, sy pon try la..


Masa first time tu, makan dengan minah Eja ni..
Minah ni la yang beria ajak pon..
Pegi time lunch hour, hari Jumaat pulak tu memang beratur panjang la..
So kawan2 kalau nak datang makan kat NU Sentral ni kene datang awal, tak pon boleh booking dulu siap2..
Adalah dalam 20 minit kot kitorang tunggu baru dapat seat..
Sebab nak makan punyer pasal, tunggu pon tunggu la..
Kalo tak sedap memang tak datang dah..haha


Kitorang order yang lunch set jer, murah sikitla harga dia compare ribs or yang xder promotion semua tu..
Lepas tu set tu datang dengan air & soup..

Mula2 soup yang sampai dulu..
Hoii, sedap giler sup dia, sy makan sampai licinla mangkuk tu..
Lagipula dah lapar beratur sampai 20 minit kan..
Kitorang pilih bake potato sup..kat sini ada 2 jenis, lagi satu vegetable & meat..yang ni pon sedap jugak sebab sy dah rasa..hehe


Air sy pilih ice lemon tea..
Air boleh refill tau, minumla sampai kembong..haha


Haa, tgk..sampai licin sup tu sy makan..
Tapi kan tiap kali makan rasa sup macam ada beza2 sikit..
Yang first time makan ni memang terbaikla tapi bila dah second time tu macam dah kureng sket, ada tu cair sikit..
Sebab setakat ni sy baru empat kali makan kat tempat yang sama ni..


Sy order ni, chicken apa ntah nama dia..
Lupa plak..
Not bad sedap jugak..
Set ni RM16.90 sahaja..



Yang ni dah Eja punyer..chicken jugak..
Tapi ada nasi dan rasa nasi tu macam nasi planta..
Yang paling best dia punyer broccoli tu banyak..
Yang ni pon harga RM16.90..



Bulan2 puasa ni banyak jugak update entry makan2..
Ish-ish...dugaan betulla kan..
Maafkanlah sy...:)


So far makan kat sini not bad, Nora bagi 5 bintang..

Sekian,
Terima kasih sudi baca..

3 comments:

  1. Keje kat kl sentral dah. Tapi tony romas ni tak pernah sampai pun lagi.

    ReplyDelete
  2. Keje kat kl sentral dah. Tapi tony romas ni tak pernah sampai pun lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti ada masa lepas raya ke, akak bole ler try singgah makan kat sini..

      Delete