Pages

Wednesday, October 30, 2013

Rak Thai Restoran @ Amcorp Mall


Assalamualaikum..


Semalam 29/9/2013, sy dan officemate sy ada event dekat PJ..
Event yg biasa2 jer, xberapa nak happening sangatla sebab duduk jer kat tu kan, tapi sebab sy dah lama tak join event luar so rasa seronok sikitla sebab dapat keluar..xderla terperap kat office jer..


So, masa lunch hour tu kitorang gi makan kat Amcorp Mall..
Tak tau pon nak makan kat maner dan kedai maner yg sedap, jadi kitorang belasah jelah mana2 kedai pon..janji makan..




Sy yang decide nak makan kat sini, diorang ni follow jer..
Dulu2 walaupon sy pernah duduk dekat PJ tu, rumah pon dekat jer dengan amcorp ni tapi memang tak pernah sekali pon makan dekat sini..
Ni la first time nak cuba..
Tengok restoran macam ok jer, lunch hour orang pon ramai jugak..






Kitorang bertiga jer, sy, Lily dan Nizam..
Sebelum makanan sampai, macam biasala kan..mari kita ber'selfie'..hehe
Tp Nizam ni memalu kucin sket..sangatla kan..




Menu dia banyak giler makanan, sampaikan tak tau nak order apa..
Belasah jelah, tgk gambar yg agak2 cam sedap so kitorang pon order..




Sy order ni..Thai Tom Yam Laksa Noodle
Sebab rasa2 macam nak makan laksa, so kita try jelah laksa ni..tengok gambar cam sedap jer..




Nizam order Thai Style Fried Rice..
Yg ni recommended by waiter kat situ..
Kitorang pon tanya "makan apa sedap sini"
Lepas tu mamat tu pon tunjukla nasi goreng tu...




Lily plak order tomyam dengan nasi putih...




Bila tomyam sampai..laa, secoet dalam mangkuk kecik ni jer..
Kedekut betul..
Kalau sedap takper, tapi biasa2 jer..xrasa macam makan kat kedai thai pon..




Lepas tu sy macam teringin nak makan pulut mangga..
Tapi dalam menu xder gambar tau
Sekali sampai, presentation dah cun tapi rasa biasa2 jer..
Santan dia cair sangat..kene lemak sikit barula sedap..
Ni pulut pon kering jer..warna jer menyerlah..
Harga RM4..




Nizam macam tak puas hati jer nasi goreng dia..
Lupa plak sy nak tanya dia nasi tu sedap ker tak..




Timun pon kedekut letak seketul jer..
Tapi sy tengok dia makan habis, maknanya sedapla tu kot ker sebab lapar..hehe




Nak hambik kau sy punyer tomyam laksa..
Penuh sekuali..hehe




Kita pose dulu sebelum makan..
Tapi rasa dia cemana nak explain ek..
Ada rasa laksa asam tapi kuah dia manis sangat..
Last2 sy makan mee dia jer..mee dia guna macam mee sanggul tu bukan macam mee laksa yang biasa tu..memang tak boleh blah langsungla kat tekak sy..




Makan2, sembang2, potpet-potpet..
Dekat kul 2 petang terus gerak..




Dekat luar restauran ni ada bunting menu..
Tu yg sy kata menu dia banyak tu, macam2 ada..




Haa, last but not least siap ada duta tu..
Tak lain tak bukan adalah Rashid Sidek..


Comment sy restoren ni TAK SEDAP!!
Ni last time datang..


Kita berhak komen sebab kita bayar..
So jangan sentap ok..



Sekian,
Terima kasih sudi baca..




1 comment: