Pages

Friday, March 22, 2013

Lift Rosak..


Assalamualaikum..


Lift dekat rumah sy kan dah tiga minggu rosak..
Almaklumlah, duduk rumah flat, macam ni la..
Dah tiga minggu jugak terpaksa turun naik tangga..
Nasib baikla duduk rumah tingkat empat jer..tapi tingkat empat pon semput jugak woo..
Perut dah makin besar, berat badan pon dah bertambah, maka bertambah STRESS jugak..
Apartment ni ada lima tingkat jer pon..


Kali ni rosak lama la pulak, kadang2 jer rosak tapi selalu kalau rosak sekejap jer dah ok..
Tapi kali ni macam taknak repair jer..
Takkan nak tunggu pilihan raya baru nak repair kot..(tiba-tiba...hehe)




Inilah rupa lift buruk kat rumah sy tu..
Sewa maintanance dah naik tapi tak repair2 lagi..
Aritu mak abah sy datang, kesian penat nak naik tangga..
Dahla orang tua tu sakit kaki..
Menggigil-gigil jugakla nak menyampaikan tingkat empat tu..
Malam ajak makan kat luar dah taknak pulak, alasan tak larat nak panjat tangga..




Dah tiga minggu tau..takkan "LIT" masih dibaiki lagi kan..
Siap tukar kertas baru tu tiap kali kene conteng..haha..
Biasa la kan bahasa cina translate kepada bahasa melayu..


Terima kasih sudi baca..
Bye..



2 comments:

  1. tingkat4....huhu...tak rela aku memanjat tangga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku pon xrela jugak..tp terpaksala rela..hehe

      Delete