Pages

Friday, October 24, 2014

Pengaruh Online Shopping - Instagram


Assalam..


Benarlah orang kata bila dah sekali terjebak memang sukar nak diundur kembali..
Haha..


Sebenarnya sy tak pernah beli barang online sendiri..
Dulu2 ada officemate yang suka, so dia akan open order sapa nak so boleh order skali..
Jimat sket posting cost tu kan..
So sy just sebuk2 join order minah tu jelah..


Tapi sekarang dah terjebak dengan ig plak..
Rupanya ada macam2 barang diorang jual kat ig aka instagram..


So, nak dimulakan cerita..
Jam sy tu dah tercabut tali hook dia..
Jam tu sy pakai dah dekat 5 tahun kot, kawan sy bagi hadiah masa kawin dulu..
Gilerr lama kan..
Lepas tu tak pernah nak tukar2 jam pon sebab sy ni ada certain2 benda jer yang suka beli banyak macam kasut tu lain cerita la kan..
So benda2 macam jam ni kalau dah uzur sangat memang kene tukarla kan..


Start dari tu la yang sy start follow online seller kat instagram tu..
Memula tu kengkonon nak Tissot..
Tapi kat ig brand Tissot macam tak menarik sangat..mahal jugak..


Tapi tengok harga kat City Chain tu RM800++ yang paling murah..
Erm, jam jer kot..
Sy belum sampai tahap tu lagi nak beli jam mahal2..
So option, pegi ke pilihan yang berpatutan dan yang paling penting tak perlu ikat perut kang bila hujung bulan..hehe





Baru2 ni sy beli jam ni..
Haaa, sy suka sangat walaupon kaler hijau..hehe
Ala cam sy yang lepas tu pon kaler biru, takde hal pon..






Ni sebenarnya jam tangan kedua yang sy beli dalam tempoh sebulan setengah..
Hahaha..
Tapi sebenarnya tak mahal sangat pon..
Hari tu kan sy pegi Langkawi so sy tengokla harga Fossil hijau tu..mahal jugak dalam 400++
Tapi dekat ig sy dapat beli RM256 jer..
Haa, berbaloi2 kan..
Kene survey dan bersabar sket jer..


Yang jam besi tu pulak DKNY harga RM200 jer..
Tapi jam besi kan berat sket, tetiba rasa lenguh plak pergelangan tangan..
Maklumlah dah tua..semua pon sakit2..
Tu yang beli lagi satu jam yang ringan sket tu..


So maybe korang boleh cuci2 mata dekat ig ni @imanzulfaoutlet
Ni promote free je nih, dan boleh dipercayai sebab bila bayar dia terus jer pos, esoknya dah sampai kat office..
Haaa, sy suka..sy suka..


Tapi sebelum beli pon sy dah compare dengan ig seller yang lain dan ternyata ig dia ni memang murah sikit compare yang lain..


Ok, dah stop dengan jam..
So sekarang ni sy tengah usha2 nak beli benda lain plak..
Ada banyak jugak benda yang menarik hati..





Yang ni pinggan Corelle memang murah giler tapi masa dia buat sale ni duit dah budget nak gi Langkawi..
Memula dah terpengaruh tapi lepas beristigfar baru la rasa cool sket..
So pendamkan jelah..hehe


Bila sampai Langkawi sy pon compare harga, hoiii memang murah banyak dan lagi untung beli kat ig seller ni cuma..
Cumanya kalau beli online ni expected arrival date dia lambat lagi..end Disember ke early January ntah..
Kat Langkawi yang square ni dalam RM300++ 
Tapi sy beli jugak one set kat Langkawi..nanti sy tunjuk ekk..




Yang ni pon tengah usha jugak, next time kalau ada promotion lagi memang nak grab..
Pyrex ni mesti best guna nak bakar2 masuk dalam oven ni..
Biasalahkan kalau dah jadi puan2 dan ibu2 memang takde keje lain nak mengumpul pinggan mangkuk bagai kan..
Pinggan taknak kalah, paling cikai pon mesti pakai Corelle kan..
Tapi kalau dapat Noritake best jugakkan..tunggula kaya sket..hehe




Haa, yang ni pon menarik tertarik kau memang da boom kan..
Tunggu la kalau ada budget bila2 nanti nak jugak si merah ni..
Berangan dulu yer, ehhh tak salah tau..




Haa, asalnya nak jam ni sebelum beli DKNY tu..
Tapi RM590 tu macam mahal sket walaupon ini lebih gaya mutu keunggulan kan..
Tengokla kalau kaya next time boleh beli kot..
Ehh, tadi kata dah stop dengan jam..ermm
Hehe..




Last but not least, yang ni pon menarik jugakkan..
Tapiii..lepas tu dah habis promotion plak, harga dah naik 800++
Ish..ish..baru jer nak kumpul duit, tapi dah naik rege la pulak..
Tapi intai2 la jugak kot2 turun harga nanti kan..


Oklah...
Nanti sy review lagi ig seller yang sy suka..
Memang terpengaruh kan..


Sekian, terima kasih sudi baca..
Bye..





1 comment:

  1. HI you have a good blog i like your blog as it have all the good information. for more information Click on kurtas online

    ReplyDelete