Pages

Friday, November 16, 2012

Selamat Pengantin Baru Afzan & Husband


Assalamualaikum..


Hari sabtu lepas ada wedding kawan space UTM sy dekat Miharja, Cheras..
Hari Jumaat tu kereta standard kene pegi bagi bantuan deepavali dekat Karak..pukul 1.30 pagi baru dia sampai rumah..sampai tetido2 tunggu dia balik..
Kene tunggu jugak sebab kene bukak selak kunci pintu belah dalam..


Hari Jumaat tu sy emcee..hehe..bukannya apa, malas nak kejer..dahlah tiket bus sudah habis, hari rabu petang tu ingat nak beli sampai hari jumaat punyer tiket balik bentong, kul 5.30 habis!, 6.00 pon habis!..tiket bas express  semua dah habis..last choice, sy kene naik bus yang beli tiket dalam bus..risiko paling besar adalah kene berebut, orang dah comfirm ramai..kalau nasib baik dapat duduk, nasib tak baik berdiri la ko sampai bentong..sy dah kene 2 KALI okey, time nak cuti raya..disebabkan kali ni keadaan tidak mengizinkan so baiklah sy mc sahaja daripada kene berdiri selama 2 jam dari KL sampai Bentong..
 


Tak tau pon miharja tu kat mana, sy ni bukannya orang KL..so memang tak expert sangat area Cheras sana..
Gerak dalam pukul 10.30 pagi, tu pon tunggu kereta standard bangun..sian dia letih balik lewat..
Budak pengantin tu pulak dah la tak kasi kad jemputan, jemput facebook jer..padahal office dia sejengkal nun jer dengan office sy..sampai hati betul tak kasi kad..
Tapi takpelah, disebabkan dulu masa sy kawin dak Afzan ni datang jadi ni kira kunjungan balasla..datangla jugak wedding dia..hehe
Kereta standard pon xtau jalan sangat area Cheras so kitorang menggunakan sepenuhnya khidmat gps..
Makoii, jalan adalah jem rupanya pada hari sabtu tu..start mrr2 masuk jalan ipoh..huh, cair mekap ai tau..

Gps sampai VIVA jer, lepas tu xtau jalan dah..bila call rumah pengantin kakak pengantin bagi direction salah pulak..pusing 4 kali kat area tu nak cari jusco..tak jumpa2..padahal kan flat miharja tu depan mata jer..last sekali turun dekat petrol pam tanya uncle teksi..
sekali uncle tu tunjuk tu la flat miharja..adoi, kalau tak dah sampai setengah jam tadi..cehh..


Janji dengan classmate sy, Zura nak gi sekali..kitorang sampai pon lebih kurang jer..dia kata datang awal sket sebab husband dia ada kelas petang pukul 2..masa sampai ni dah pukul 12 lebih..
Sampai jer terus kitorang makan dulu..
Khemah kat bawah, rumah pengantin pulak kat tingkat 5..



Lupa plak nak ambik gambar nasi kenduri Afzan hari tu..
Muffin tu kereta standard ambik banyak..giler tamak, katanya sedap..tu yang tak cukup makan satu..
Baru je sy nak snap gambar dah tinggal 4 biji..tak menyempat betullah..



Yang ni Irna, bride to be next month..
Kenduri kat Melaka, dah beria dah dia jemput datang..




Zura dengan Qarirah..




Hah, budak ni dah dapat gula-gula, suap nasi pon xmo..
Serabai jek, dah penat2 mama sikatkan rambut dia..di kusutkan balik..



Eiii, tak suka betulla sy tengok dia makan gula2 ni..
Bukannya apa, melekit2..lepas tu meleleh2 plak tu..yang kat tangan tu pon melekit2 jugak..



Lepas makan, sy dengan Zura naik atas jumpa pengantin..nak tunggu pengantin turun lambat lagi..pukul 2 baru bersandingnyer..
Zura plak nak balik cepat kan...
So, kitorang yang perempuan jer naik atas..yang lain tinggal jer kat bawah..



2 orang bulat..hehe..





Masa ni pengantin belum siap mekap lagi..patutla pucat jer..
Tapi sebab kitorang pon nak cepat so kitorang pon requestla nak ambik gambar dulu..sekejap jer pon..



Last but not least gambar dengan pengantin..
Sy sangat gemokkan sekarang ni..mak buyong yang dah 7 bulan pon maintain kurus lagi..


Tahniah!!
Selamat pengantin baru Afzan..semoga bahagia sehingga hujung nyawa..


Balik dari kenduri gi jalan2 kat Aeon Wangsa Maju..saje jer menghabiskan masa lapang..
Yang paling penting bila gi jusco mesti beli taco..kereta standard sangat tamak order sampai 3 kotak..
Kitorang pusing2 jer, takde beli barang pon..survey harga drypers..mahalla pulak, standard price jer takde diskaun pon..
Dah jalan2 rasa lapar pulak..belikan bubur nasi untuk Qayyum kat Mc'd..
Bungkus jer sebab sy nak makan Kenny Rogers..
Kitorang orders 1 jer share, tapi yang half chicken..


Masa ni pon xambik gamba sebab Qayyum sukar dikawal..
Memang agak sengsara jugakla bawak anak makan kat luar ni..xnak duduk diam..
Lepas habis makan, pusing2 then terus jer balik..
Sy dengan Qayyum siap tetido dalam kereta..kononnyer letih sangatla..
Lepas tu kawan kereta standard call ajak gi kebun durian dekat Lebu..beria sy nak ikut..
Sekali cehh betul, kereta standard dahla xnak bawak..yang paling penting sekali dia taknak pegi pon..letih katanya..
Sy ni punyerla excited nak gi tengok kebun duyan orang tu..





Sekian..


2 comments:

  1. semoga berkekalan jodohnya...jom semarak cinta di Galeri Malam Pertama Cameron Highlands hanya di MARDI Station CH

    ReplyDelete
  2. semoga berkekalan jodohnya...jom semarak cinta di Galeri Malam Pertama Cameron Highlands hanya di MARDI Station CH

    ReplyDelete